VÅRT ANSVAR

Strömmingsloppet har sedan starten 2011 satt motion, hälsan och glädjen i fokus. Det är en självklarhet för oss att medverka till en bättre miljö. Strömmingsloppet blev det första löparlopp som fick Håll Sverige Rents miljömärkning Miljömärkt Event.

Miljön

Strömmingsloppet, arrangerat av Waxholms OK, arbetar för att minska den miljöpåverkan Strömmingsloppet ger upphov till. Många människor springer våra lopp. Detta och allt omkring arrangemanget påverkar miljön på flera sätt. Vi vill bevara Vaxholms vackra natur och främja god hälsa. Därför är det viktigt att vi som arrangör tar vårt ansvar för att begränsa och minska miljöpåverkan före, under och efter vårt arrangemang. En nyhet inför 2018 är att du som deltagare väljer om du vill ha en medalj eller inte. Om du väljer bort medaljen skänker vi som arrangörer en extra peng till välgörenhet. Läs vår miljöpolicy här. Miljöansvarig för Strömmingsloppet är Annalena Lövkvist-Andersen 073-7610596

Hälsa

Waxholms OK har i samarbete med Waxholms Stad och Kronängsskolan (fd Norrbergsskolan) ett frivilligt träningsprojekt för alla elever i åk 9 i Vaxholm sedan 2014. 2017 antog 117 elever utmaningen och tränade under våren löpning. De hade ett gemensamt mål att springa Strömmingsloppet och ställde upp med fyra lag, ett för varje klass, i lagtävlingen. Vi hoppas på lika stort deltagande 2018! Något av skolans lag har vunnit lagtävlingen på 5 km 2014-2017.  

Välgörenhet

Ditt deltagande gör skillnad! Strömmingsloppet stödjer WaterAid och Rädda barnen, en del av din anmälningsavgift går till deras viktiga arbete. Hjälp oss att hjälpa andra!

SPONSORER:            

 

 

 Handelsbanken

 

Kastellet

 

Waxholms Hotell

 

 

 

 

ARRANGÖRER: